Франция може да предостави статут на бежанец на руски войници,

...
 
Франция може да предостави статут на бежанец на руски войници,
Коментари Харесай

Франция обмисля да дава бежански статут на дезертьори от руската армия

 

Франция може да даде статут на емигрант на съветски бойци, които са отказали да се бият в Украйна, съгласно мнението, признато от Националния съд за право на леговище, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тази профилирана институция обаче отхвърли настояването за леговище на руснак, показал за беглец, смятайки, че „ изказванията и показаните документи не разрешават несъмнено да се откри, че жалбоподателят е бил мобилизиран по време на войната “ на Русия в Украйна.

„ Руснаците, бягащи от готовност за войната в Украйна, и мобилизираните, които са дезертирали, могат да получат статут на емигрант “, уточни Съдът за право на леговище в прессъобщение.

Това мнение, първо във Франция във връзка с дезертьорите от съветската войска, се основава на Европейска инструкция от 13 декември 2011 година и решение на Съда на Европейския съюз от 26 февруари 2015 година

Съдът за право на леговище се произнася по обжалвания против решенията на Службата за отбрана на бежанците.

За да бъде поискана протекция в границите на статута на емигрант, е належащо лицето да обоснове настояването си с документи и да потвърди, че може да бъде мобилизирано.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР